0fcb0d4d-55bd-4516-9186-dff0d872e171

'Wat wordt de kostprijs van de (duurzame) reis?'


Beste ondernemer,

Wij nodigen u van harte uit voor de bijeenkomst Wat wordt de kostprijs van de (duurzame) reis? op donderdag 10 oktober 2019. In samenwerking met evofenedex en Panteia/NEA organiseert Transport en Logistiek Nederland (TLN) een bijeenkomst over kostenontwikkelingen in het wegvervoer. Tijdens deze bijeenkomst wordt het vernieuwde Rapport Kostenontwikkeling in het wegvervoer gepresenteerd. Dit rapport dient als dé onmisbare en betrouwbare bron van kosten-informatie voor vervoerders en verladers.

Tijdens de bijeenkomst komen verder de meest recente ontwikkelingen rondom duurzame stadsdistributie, de vrachtwagenheffing, de nieuwe Super EcoCombi, Brexit en de impact van het Mobility Package aan bod.
Deze bijeenkomst is exclusief voor leden van TLN en evofenedex.

Naast deze gezamenlijke TLN/evofenedex bijeenkomst op 10 oktober organiseert TLN apart nog 4 regionale bijeenkomsten over kosten- en internationale ontwikkelingen en kilometerheffing in oktober en november. Over de data en locaties ontvangt u een aparte uitnodiging.

De onderstaande onderwerpen worden in presentaties van maximaal 30 minuten behandeld.

Actuele zaken Internationaal wegtransport
Voor bedrijven actief in het internationale wegtransport brengt 2020 de nodige veranderingen en uitdagingen. Zo lijkt de kans op een definitieve No-Deal Brexit steeds groter en daarmee de mogelijke transportchaos die daaruit voortvloeit. Wat is de impact van het “Brusselse” mobility package? En wat zijn de ontwikkelingen op het vlak van tol binnen Europa, waar ga je uiteindelijk weer meer betalen? In 30 minuten ben je helemaal bij.
Spreker: Elmer de Bruin, International Affairs Manager bij TLN

Rapport Kostenontwikkelingen in het wegvervoer
Onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia heeft in opdracht van TLN en evofenedex de rapportage kostenontwikkelingen in het wegvervoer opgesteld.  De objectieve rapportage geeft inzage in kostenontwikkelingscijfers in het wegvervoer en is daarmee een onmisbare en betrouwbare bron van informatie voor vervoerders en verladers. Het vernieuwde rapport geeft voor het eerst ook inzicht in de kostenontwikkelingen op het gebied van LZV’s en bestelwagens. Manfred Kindt van Panteia presenteert de uitkomsten. De rapportage kostenontwikkelingen in het wegvervoer wordt ook digitaal (kosteloos) verstrekt aan de deelnemers.
Spreker: Manfred Kindt, Market Manager Panteia

CO2 reductie en efficiencyverbetering
Dat bedrijven zo veel mogelijk duurzaam moeten opereren is tegenwoordig vanzelfsprekend en vaak zelfs onvermijdelijk. Met een verouderd wagenpark kom je immers binnenkort ook niet meer bepaalde stadscentra in. Met deze presentatie blijf je op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen op het vlak van CO2 reductie en efficiencyverbeteringen. Daarnaast vertellen we over de voortgang van de 32 meter- lange Super EcoCombi. En besluiten we met praktische tips voor het verminderen van jouw carbon footprint.
Spreker: Rob Aarse, beleidsadviseur bij TLN

Vrachtwagenheffing
In België en Duitsland kennen ze al een vrachtwagenheffing, maar in Nederland nog niet. Daar wil de politiek verandering in gaan brengen per 2023. De vrachtwagenheffing wordt een kilometerheffing voor vrachtauto’s boven de 3,5 ton. We informeren over de gevolgen van de vrachtwagenheffing in de praktijk.
Spreker: Anne Griffioen, beleidsadviseur evofenedex

Rapport kostenontwikkelingen in het wegvervoer
Dit jaar hebben evofenedex en TLN gezamenlijk opdracht aan Panteia gegeven om een nieuw rapport samen te stellen dat nog meer diepgang biedt in de kostenontwikkelingen in het wegvervoer. Waardoor het rapport een veelzijdiger geheel vormt voor alle partijen actief in het wegtransport. Dit rapport wil fungeren als de jaarlijkse leidraad voor alle bedrijven die meer inzicht verlangen in de kosten van het wegtransport. Of zij nu verlader, eigen vervoerder of beroepsgoederenvervoerder zijn. Voor al deze partijen is het rapport een onmisbare schakel om inzicht in de kostenontwikkelingen in het wegvervoer te krijgen. Het vernieuwde rapport geeft op wens van veel ondernemers voor het eerst ook inzicht in de kostenontwikkelingen op het gebied van LZV’s en bestelwagens. Het rapport is een feitelijke weergave van de diverse kostencomponenten die de kosten van het wegvervoer vormen. Dit overzicht is samengesteld op basis van gegevens uit openbare bronnen en die worden verkregen van importeurs, dealers en leveranciers. 

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bestemd voor zowel logistiek managers/transportmanagers die een strategisch of operationele functie hebben bij beroepsgoederenvervoerders, verladers en eigen vervoerders.

 

 

 


13.15 - Inloop
13.30 - Opening door Thomas Reitsma, manager kerngebied vervoer evofenedex
13.35 - Actuele zaken in het wegvervoer internationaal (Brussel en Brexit), Elmer de Bruin, TLN
14.00 - Kostenontwikkelingen in het wegvervoer, Manfred Kindt, Panteia
14.30 - Pauze 20 min
14.50 - Duurzaamheid in het wegvervoer, Rob Aarse, TLN
15:20 - De impact van de vrachtwagenheffing, Anne Griffioen, evofenedex
15:50 - Afsluiting en start 0.0% borrel na afloop