Acties TLN rondom gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart 2022 kunnen we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. TLN heeft rondom deze verkiezingen verschillende acties op touw gezet.

Onder andere door het organiseren van webinars, bedrijfsbezoeken en het verspreiden van een gemeentemanifest wil TLN de stem van de leden laten horen in gemeentes. In dit overzicht gaan we dieper in op de acties.

Gemeentemanifest

In aanloop naar de verkiezingen heeft TLN haar eigen Gemeentemanifest verspreid: ‘Iedereen doet mee in de schone, slimme en bereikbare stad’. Het manifest roept gemeenten op om aan de slag te gaan met belangrijke thema’s voor de transport- en logistieksector.

Gemeentemanifestvideo’s

In de maand februari 2022 wordt iedere donderdag via de sociale media van TLN een gemeentemanifestvideo gedeeld. In deze video’s worden de vier thema’s van het gemeentemanifest, bereikbaarheid (infrastructuur), bedrijvig (arbeidsmarkt), schoon (duurzaamheid) en slim (digitalisering) besproken door ondernemers. De video’s over stadslogistiek en de arbeidsmarkt zijn al te zien.

Webinars

Voor alle gemeenten in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland wordt met verschillende samenwerkingspartners een webinar georganiseerd voor lijsttrekkers, raadsleden en leden. In de studio van VNO-NCW in Den Haag wordt op 1 maart eerst een webinar voor de gemeenten in Zuid-Holland gehouden en aansluitend volgt een webinar voor de gemeenten in Noord-Holland.

Webinar Zuid-Holland:
Dinsdag 1 maart 2022 van 15.15 tot 16.00 uur.
Meld je hier aan.

Webinar Noord-Holland:
Dinsdag 1 maart 2022 van 16.15 tot 17.00 uur.
Meld je hier aan.

Debat

In de gemeente Utrecht wordt een digitaal debat georganiseerd door TLN. Aan de hand van stellingen gaan vier politieke partijen met elkaar in debat. Dinsdag 8 maart 2022 van 19.30 tot 21.30 uur. Het debat vindt digitaal plaats. 

Tips voor ‘lokaal lobbyen’

In dit artikel op de TLN-website staan tips voor als je een eigen lokale lobby wil opstarten. Het Public Affairs team van TLN geeft 6 concrete tips voor hoe je dat kan doen.

Bedrijfsbezoeken

In de maanden februari, maart, april en mei worden er bedrijfsbezoeken bij TLN-leden georganiseerd voor (toekomstig) raadsleden en wethouders.

Verkiezingscontent brancheverenigingen

Verschillende brancheverenigingen, waaronder TLN, zetten op deze pagina hun content voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.