Brexit nog steeds actueel

De Brexit klinkt misschien als verleden tijd, maar integendeel. TLN ontvangt en deelt nog regelmatig nieuws vanuit het Verenigd Koninkrijk over gewijzigde regelgeving die van belang zijn voor de transport- en logistieke sector, zoals het Noord-Ierse protocol of de BAR-regeling.

Ierland

Onlangs werd er een overeenstemming bereikt met de Europese Unie over belangrijke wijzingen in het Noord-Ierse protocol. Dit houdt Noord-Ierland binnen de Britse interne markt voor goederen van de EU. Het gevolg is dat de Ierse landgrens open is, maar dat producten die vanuit de rest van het VK in Noord-Ierland aankomen, aan controles en papierwerk worden onderworpen. De nieuwe deal is bedoeld om het aantal controles aanzienlijk te verminderen.

Om bedrijven en particulieren de tijd te geven zich voor te bereiden, zal de uitvoering van de nieuwe deal geleidelijk worden ingevoerd. Een aantal van de nieuwe regelingen voor goederen, agrifood, huisdieren en planten zullen later dit jaar worden geïntroduceerd en de overige regelingen in 2024. In de tussentijd blijven de huidige tijdelijke standstillregelingen van toepassing.

BAR-regeling

De BAR Tegemoetkoming voor de nog te maken kosten is al enige tijd gesloten en de RVO is druk bezig met het beoordelen van de aanvragen. De deadline voor de Tegemoetkoming gemaakte kosten sluit op 31 maart 2023 om 17:00 uur. Dien je aanvraag nog in, nu het nog kan.
Op de website https://www.getreadyforbrexit.eu/ lees je meer informatie.

TLN-leden met een internationaal lidmaatschap houden we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de TLN Berichtenservice. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 088-4567567 of info@tln.nl.

Meer weten?

Contact de expert

Team Internationaal

Adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.