Compensatieregelingen Brexit Adjustment Reserve (BAR) open per 1 november as.

Doe je zaken met het Verenigd Koninkrijk? En moest of moet je aanpassingskosten maken door Brexit? De Brexit Adjustment Reserve (BAR) komt je tegemoet. De BAR bedrijfslevenregelingen werden meerdere keren uitgesteld, maar gaan binnenkort open: vanaf 1 november 09:00 uur. We adviseren de regeling nu alvast te bekijken, zodat je 1 november goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Wie komt in aanmerking voor de BAR?

De nieuwe BAR-regelingen richten zich op ondernemers die extra kosten hebben gemaakt door de Brexit. Het gaat hierbij niet om omzetverlies, maar om kosten zoals:

  • opleidingen;
  • voorlichtingscampagnes;
  • ICT-aanpassingen;
  • extern advies;
  • tijdelijke inhuur van extra transportmaterieel.

Je moet als ondernemer kunnen aantonen dat die kosten nodig waren als gevolg van de Brexit.

Regelingen

De steunregeling bestaat uit twee delen:

Op de website van RVO lees je meer over de belangrijkste voorwaarden en modules.
Wil je weten of je voor de tegemoetkoming in aanmerking komt en voor welke module? Vul dan de Regelhulp in.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: Brexit Adjustment Reserve (BAR) (rvo.nl). Op deze pagina is de regeling vanaf 1 november te raadplegen.

Let op: de BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten is nog niet gepubliceerd in de Staatscourant. Tot het moment van publicatie kan de regeling nog wijzigen. Je kan geen rechten ontlenen aan de informatie op deze website.

TLN houdt de ontwikkelingen rondom de BAR goed in de gaten om haar leden zo goed mogelijk te ondersteunen. We kunnen ons voorstellen dat je als ondernemer vragen hebt over de criteria of de regelgeving omtrent de BAR. Als de informatie op de bovengenoemde pagina’s niet duidelijk of volledig is, stuur dan een mail naar info@tln.nl met ‘’Vragen over de BAR regeling’’ als onderwerp. TLN verzamelt de vragen die per mail worden ontvangen en bespreekt ze daarna met de RVO.

Meer weten?

Contact de expert

Team Internationaal

Adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.