D66: juist nu investeren in infrastructuur

D66 wil meer investeren in onder andere infrastructuur, om sterker uit de coronacrisis te komen. TLN is het daarmee eens en pleitte al eerder voor extra investeringen in de infrastructuur van Nederland.

Het kabinet kondigde eerder tijdens Prinsjesdag aan dat het verbeteren van de bereikbaarheid één van de onderdelen is van een nieuw investeringsfonds. Dat bericht stemde TLN positief. De bereikbaarheid van Nederland is van groot belang voor de ontwikkeling van onze economie en onze logistieke concurrentiepositie. In een discussiestuk van D66 benadrukt de politieke partij het belang van extra investeringen: ‘Een goed gevuld investeringsfonds was nog nooit zo nodig.’

Nederland bereikbaar houden
TLN pleitte, samen met alle partijen uit de Mobiliteitsalliantie, eerder al voor 3 miljard euro aan extra investeringen in infrastructuur om Nederland in de toekomst bereikbaar te houden. Om dat te realiseren zijn nieuwe innovatieve oplossingen en extra infrastructuur noodzakelijk. Wat TLN betreft zijn investeringen in alle modaliteiten nodig: in het openbaar vervoer, het water, maar ook op de weg. TLN schrijft in het verkiezingsmanifest voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar dat er voor het wegvervoer investeringen in de A1, A12, A15, A58 en A67 nodig zijn.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid