Data zijn goud waard, maar voor wie eigenlijk?

Iedereen heeft tegenwoordig datahonger. Overheden, klanten, platforms, adviseurs en andere belanghebbenden. Men wil graag meer data over het voertuig, de lading en hoe efficiënt wij eigenlijk werken (duurzaamheid). Data heeft daarmee een duidelijke waarde, maar van wie is de data en waarom zou je data willen of moeten delen? En wat krijg je terug voor het delen van je data? Tijdens TLN Inspireert! krijg je antwoord op deze vragen in een leerzame interactieve sessie.

In deze sessie komen drie onderwerpen aan de orde:

  1. Eigendom van data. Mag een vrachtwagenfabrikant bijvoorbeeld mijn data zomaar verkopen?
  2. Krijg ik groen licht, omdat ik mijn data ruil met de wegbeheerder?
  3. Welke data zijn we in de nabije toekomst verplicht te gaan delen met de overheid in het kader van de eFti-verordening (Electronic Freight Transport Information), die in 2025 in werking treedt?

Na deze sessie denk je bewuster na over de vraag “Is mijn data goud waard voor mezelf of voor een ander?”

De sessie wordt gehost door Stephanie Wagenaar, Manager Leden & Sectorontwikkeling bij TLN. Gasten zijn Jeroen van Velzen, advocaat en eigenaar bij Meesters in Business (MRIB), Robbert Janssen, Projectleider Slimme Logistiek bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Dominique Willems, rapporteur EC DTLF en Head of Public Affairs bij Digital Container Shipping Association (DCSA). Dat belooft een boeiend gesprek te worden!

Wil je er ook bij zijn? Meld je aan voor TLN Inspireert!
En lees alle informatie over TLN Inspireert op onze website.

Praktische informatie

  • Wanneer: Zaterdag 27 januari 2024 – van 13.00 tot 20.00 uur
  • Waar: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
  • TLN Inspireert! is gratis en exclusief te bezoeken voor TLN-leden en partners

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.