Den Haag sluit Benoordenhoutseweg af voor LZV’s

Volledig onverwacht heeft de gemeente Den Haag besloten op de Benoordenhoutseweg geen LZV’s meer toe te staan. LZV verkeer tussen de A4 en A44 zal voortaan over de N14 bij Leidschendam moeten rijden.

Het besluit van de gemeente Den Haag komt als een complete verrassing en is op geen enkele wijze met de sector afgestemd. De RDW heeft, ook zonder enige kennisgeving, de wijziging doorgevoerd en de weg uit het LZV-wegennetwerk (Digitale Wegenkaart Ontheffingen | RDW) verwijderd. Het betekent dat de route A44 – N44 – Benoordenhoutseweg – Utrechtsebaan – A12 – A4 met directe ingang niet meer voor LZV’s beschikbaar is.

Verbazing

TLN heeft met verbazing kennisgenomen van de wijziging. Vooral voor het bloementransport tussen de veilingen in Rijnsburg en Honselersdijk is dit een veelgebruikte en ook veilige route voor LZV’s. Deze voertuigen zullen nu over de veel drukkere N14 moeten rijden. Met de in aanbouw zijnde Rijnlandroute bij Leiden komt er een nieuwe belangrijke verbinding tussen de A44 en de A4. Het zou logischer zijn geweest als men hierop had gewacht.

Boete

De Verkeerspolitie van Den Haag heeft vanwege de gebrekkige communicatie rond de wijziging en om vervoerders niet op onnodige kosten te jagen, besloten gedurende de eerste twee weken van het verbod overtreders alleen te zullen waarschuwen en te informeren over de wijzing. Na deze periode zal men actief gaan handhaven op LZV’s die de oude route blijven gebruiken. Dat betekent afkoppelen en een boete van €1500.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.