Drukbezocht ledenevent vol inspiratie

‘Het is belangrijk dat er meer geld komt voor achterstallig onderhoud aan de Nederlandse infrastructuur’. Deze belangrijke boodschap gaf TLN-bestuursvoorzitter Elisabeth Post dit weekend over aan Mark Harbers, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, met wie zij het grote ledencongres TLN Inspireert! opende.

Het gesprek tussen de minister en Post opende het begin van een enerverend en druk bezocht ledenevent in DeFabrique in Utrecht. Het was voor het eerst in vier jaar dat er zo’n groot evenement werd gehouden voor de leden en relaties van TLN. Bijzonder ook was de aanwezigheid van diverse buitenlandse gasten van Europese zusterorganisaties en de Europese koepelorganisatie IRU.

Het event was bedoeld voor TLN-leden om elkaar te ontmoeten en dillema’s en vragen te delen. Daarnaast werden er allerlei grote en kleine sessies gehouden waar de bezoekers konden luisteren naar sprekers over uiteenlopende ondernemers. Uiteenlopend van hoe je nu een familiebedrijf op een goede manier overneemt tot generaal Peter Van Uhm, voormalig commandant der strijdkrachten die een verhaal vertelde over leiderschap.

De bezoekers aan het event lieten zich daarnaast bijpraten over allerlei actuele thema’s, zoals de noodzaak om je bedrijfsvoering te digitaliseren, de toekomst van de arbeidsmarkt tot het jonge ondernemerschap en het inpassen van logistieke centra in het landschap.

Bovendien ging demissionair minister Harbers in gesprek met ondernemers uit de sector. In twee besloten sessies beantwoordde hij vragen van ondernemers. Hierbij ging het vooral over duurzaamheid en de haalbaarheid van de invoering van zero-emissiezones tot de terugsluis van de vrachtwagenheffing en over de instandhouding van de infrastructuur.

Harbers gaf aan dat zijn ministerie zich daarnaast als eerste focust op de invoering van de nieuwe tachograaf en de druk op de én de noodzaak aan laadinfrastructuur, met name op bedrijventerreinen, langs snelwegen en truckparkings.

Aan het einde van de dag richtte Elisabeth Post nog even het woord tot de zaal om te vertellen dat ze terugkijkt op een inspirerend ledenevent. De dag werd afgesloten met een hapje en drankje onder muzikale begeleiding van Gerard Ekdom.

TLN Inspireert! in de media

Tijdens het event was vakmedia aanwezig om verslag te doen van deze dag. Lees hier het verslag van logistiek.nl en ttm.nl

Foto’s

Ben je benieuwd naar alle foto’s die gemaakt zijn. Bekijk ze hier.

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie medewerkers & adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.