EU-login vanaf 2 februari verplicht bij detachering

Vanaf 2 februari 2022 gelden nieuwe regels voor de detachering van chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Om chauffeurs aan te melden voor detachering, heb je vanaf 2 februari een EU-inlog nodig.

Detacheringverklaringen moeten vanaf 2 februari worden ingediend bij IMI, het uitwisselingssysteem voor gegevens tussen de EU-lidstaten. Om een account bij de IMI-portal aan te maken, heb je een EU-inlog nodig.

Nog niet beschikbaar

Op dit moment is de IMI-portal nog niet beschikbaar voor bedrijven en kan je nog geen account bij IMI aanmaken. Zodra deze beschikbaar is, volgt hierover meer informatie. TLN raadt wel aan om alvast een EU-inlog aan te vragen. Die is namelijk nodig om straks een account bij IMI aan te kunnen aanmaken. Deze EU-inlog is aan te vragen via deze website.

Let op: het aanvragen van een EU-inlog kan wat tijd in beslag nemen. We raden je aan om, zeker met de te verwachten belasting van de systemen, hier wel een paar dagen voor uit te trekken. Doe dit dus tijdig! De EU-inlog kan gelijktijdig worden aangevraagd voor alle personen die uiteindelijk in IMI als gebruiker geregistreerd zullen worden.

Meer informatie

In het artikel Nieuwe regels detachering vanaf 2 februari staat meer informatie over de detacheringsrichtlijn en de IMI-portal. Op de pagina Mobility Package vind je meer informatie en veelgestelde vragen over het Mobility Package.

Meer weten?

Contact de expert

Joyce van Schaik

Adviseur arbeidsrecht

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.