Headliner Nicolai van Gorp – impact van digitale platforms

Nicolai van Gorp zal op TLN Inspireert! een sessie over platformisering verzorgen. Digitale platforms hebben een enorme impact op onze economie en maatschappij. Ondernemers vinden nieuwe verdienmodellen, consumenten profiteren van innovaties, gevestigde bedrijven vrezen voor hun bestaansrecht. Wat betekent dit alles voor logistieke dienstverleners? Profiteren zij van een groeiende vraag naar hun diensten of dreigen zij tegen elkaar uitgespeeld te worden via online marktplaatsen?

Nicolai van Gorp is oprichter van e-Conomics, een boetiekconsultancy die bedrijven, beleidsmakers en toezichthouders ondersteunt op het gebied van mededinging, regulering, veilingen en de digitale economie. Verder is van Gorp verbonden aan Ngrane, een digitaal bureau dat zich richt op UX/UI en platformontwerp. Hij treedt ook regelmatig op als spreker, gastdocent en (co)auteur.

Van Gorp biedt een denkkader om over dit soort strategische en existentiële vragen na te denken. Dit kader is gestructureerd langs de volgende vragen: Wat is een digitaal platform? Wat maakt ze anders dan traditionele bedrijven, waarom groeien ze zo snel en hoe verdienen platforms geld? Wat is de impact op markten en concurrentie? Hoe concurreren platforms onderling? Hoeveel macht hebben platforms over bedrijven, markten en samenleving? En wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Van Gorp behandelt deze vragen aan de hand van duidelijke voorbeelden, die helpen het businessmodel van digitale platforms en hun impact op markten en samenleving snel te begrijpen. Er is alle ruimte voor vragen en het bespreken van eigen praktijkvoorbeelden.

Wil je er ook bij zijn? Meld je aan voor TLN Inspireert!
En lees alle informatie over TLN Inspireert! op onze website.

Praktische informatie

  • Wanneer: Zaterdag 27 januari 2024 – van 13.00 tot 20.00 uur
  • Waar: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
  • TLN Inspireert! is gratis en exclusief te bezoeken voor TLN-leden en partners

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.