Hoge pompprijzen: wees alert op diefstal diesel

Door de hoge dieselprijzen neemt diefstal uit de tanks van vrachtwagens, graafmachines en andere voertuigen toe. Dat was bij eerdere prijsstijgingen zo en is nu niet anders. TLN ontvangt steeds meer signalen uit de achterban van chauffeurs die ontdekken dat de dieseltank ‘s nachts of in het weekend is leeggehaald.

Vaak gaat het om vele honderden liters, dus een flinke schadepost. En vaak is er bijkomende schade, bijvoorbeeld omdat er een gat in de tank is geboord. Het gaat overigens niet alleen om signalen uit Nederland, maar uit België en Noord-Frankrijk. TLN is hierover in contact met de politie, die de signalen herkent. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er bijna 50 brandstofdiefstallen geregistreerd. Men ziet een stijgende trend. Diefstallen doen zich voor op parkeer- en verzorgingsplaatsen langs de snelweg maar ook bij transportondernemingen en lokale industrieterreinen.

Omdat de locaties waar het gebeurt erg verspreid zijn is het voor de politie lastig om hier preventief iets aan te doen. De politie adviseert daarom aan dat bedrijven en chauffeurs de komende tijd alert moeten zijn op dit soort diefstallen. Onbewaakt een weekend ergens parkeren is in ieder geval vragen om moeilijkheden. Zodra men vreemde of verdachte personen of activiteiten ziet op parkeer- en verzorgingsplaatsen is het advies om meteen bellen naar 112. Verder is het van belang om na een diefstal altijd aangifte te doen. Alleen zo krijgt de politie een goed beeld van de omvang van het probleem. Aangifte doen kan als volgt:

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.