'Blauwe kastjes' vanaf heden toegestaan

​ViaPass heeft vanochtend bekendgemaakt dat Axxes is geaccrediteerd voor het Belgische tolnetwerk. Dat betekent dat vervoerders die de 'blauwe kastjes' van aanbieders zoals Multiservice, Shell en UTA reeds gebruiken voor de tol in Frankrijk, deze kastjes óók in België kunnen inzetten. Een apart Satellic-kastje is daarmee niet meer nodig.

​ViaPass heeft vanochtend bekendgemaakt dat Axxes is geaccrediteerd voor het Belgische tolnetwerk. Dat betekent dat vervoerders die de 'blauwe kastjes' van aanbieders zoals Multiservice, Shell en UTA reeds gebruiken voor de tol in Frankrijk, deze kastjes óók in België kunnen inzetten. Een apart Satellic-kastje is daarmee niet meer nodig. TLN geeft haar leden uitdrukkelijk het advies mee om vóórdat in België gereden wordt, eerst te verifiëren bij hun dienstverlener of de kastjes helemaal gereed zijn voor tolheffing in België. 

Axxes was reeds lange tijd bezig met de voorbereidingen voor tolheffing in België. De technische tests waren sinds enkele weken afgerond, maar de accreditatieprocedure bij de Belgische overheid was nog niet afgerond. Dat is vanochtend gebeurd, waardoor de 'blauwe kastjes' nu niet alleen technisch maar ook formeel zijn toegelaten voor tolheffing in België. 

Gerelateerde onderwerpen

Belgische kilometerheffing