1.250e zij-instromer tekent contract

Onder de noemer ‘Banenmagneet voor de sector’ werd vandaag uitgebreid stilgestaan bij het succes van de Sectorplannen Transport en Logistiek. De ambitie ten aanzien van de zij-instromers wordt verder opgeschroefd.

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), ging in op de goede resultaten die zijn geboekt met de twee elkaar opvolgende sectorplannen. Mede hierdoor is het aantal werkenden in de sector sinds 2014 met ruim 5% gestegen.

Duurzame inzetbaarheidscheck

Zo zijn heel wat werkzoekenden via het Mobiliteitscentrum aan een baan geholpen, waaronder 200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn werkzoekende chauffeurs mede via wettelijk verplichte opleiding behouden voor de sector. Tevens hebben 12.000 mensen de duurzame inzetbaarheidscheck gedaan. Daarmee kunnen ze nagaan hoe het met hun duurzame inzetbaarheid is gesteld.

Goed door de crisis

Vertegenwoordigers uit de sector gaven tijdens de bijeenkomst in Den Haag een reactie op de mooie resultaten die voortvloeien uit de sectorplannen. Arthur van Dijk, voorzitter van TLN, was een van hen. 'We kunnen stellen dat de plannen hebben geholpen om de sector relatief goed door de crisis te loodsen en vervolgens snel in te spelen op de aantrekkende vraag.'

Contract ondertekenen

Adwin Ploeger, directeur-eigenaar van Ploeger Logistics, was ook aanwezig. Hij zag Robert Biekman, die aan de slag gaat bij zijn bedrijf, zijn contract ondertekenen. Biekman is de 1.250e zij-instromer.

Meer ruimte

De bijeenkomst werd afgesloten met de mededeling dat er vanuit SOOB, de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg, ruimte is voor 2.500 kandidaten in plaats van de oorspronkelijke 2.000. Goed nieuws voor de sector, want de verwachting is dat de vraag naar gedreven chauffeurs blijft toenemen.​

Zie ook Op zoek naar goede chauffeurs?

Gerelateerde onderwerpen

Arbeidsmarkt