45.000 chauffeurs klaar voor Code 95 dankzij SOOB-subsidie

'Toen de Code 95-verplichting definitief werd zijn we meteen met de sector gaan kijken waar behoefte aan ondersteuning was', zegt Arthur van Dijk van TLN.

'We hebben actief op de situatie kunnen inspelen door de subsidieregeling, een voorlichtingscampagne en de Code 95-Check'.

SOOB-subsidie

​De afgelopen vijf jaar is veelvuldig gebruik gemaakt van de SOOB-subsidieregeling voor de verplichte nascholing in het kader van Code 95.

In totaal hebben 45.000 chauffeurs van 3.000 bedrijven gebruik gemaakt van deze subsidie. TLN heeft haar leden hier regelmatig voorlichting over gegeven.

Behalve dat 45.000 chauffeurs gebruik hebben gemaakt van de SOOB-subsidie maakten daarnaast 2.000 werkzoekende chauffeurs in de sector transport en logistiek gebruik van een aanvullende regeling uit het sectorplan.

Inspelen op EU-richtlijn

SOOB heeft, namens de werkgevers en werknemersorganisaties in de sector waaronder TLN, via een aantrekkelijke subsidieregeling actief ingespeeld op de komst van EU-richtlijn 2003/59.

Deze Europese richtlijn regelt de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs binnen Europa. De richtlijn vormt de basis voor de Code 95 die sinds 10 september 2016 verplicht vermeld moet staan op het rijbewijs van vrachtwagenchauffeurs.

Sectorinstituut Transport en Logistiek

Bekijk op de website van het Sectorinstituut Transport en Logistiek het bericht over de SOOB-subsidieregeling en Code 95.

Gerelateerde onderwerpen

Code 95; Opleiding