Aanpak chauffeurstekort

Transport en Logistiek Nederland (TLN) constateert een groeiende behoefte aan nieuwe chauffeurs.

​​​​​​​Zij-instroom project 

Tegelijkertijd bereikt een grote groep chauffeurs de komende jaren de pensioengerechtigde leeftijd. ​Deze ontwikkelingen leiden tot een tekort a​an chauffeurs en daarom gaan werkgeversorganisaties en het ministerie van SZW maatregelen treffen. Eén van deze maatregelen is het zij-instroom project ‘2.000 chauffeurs gezocht’. Dit initiatief heeft ervoor gezorgd dat er op dit moment al bijna 1.000 zij-instroomkandidaten bij een nieuwe werkgever in de transport- en logistieksector zijn geplaatst. Op basis van voor de werkgever en werknemer gunstige voorwaarden: beiden betalen 10 procent van de benodigde opleidingskosten en het ministerie van SZW en de SOOB nemen de overige 80 procent voor hun rekening.

Succesformule 

Op basis van de hiervoor beschreven subsidieregeling heeft het zij-instroom project nog ruimte voor 1.000 plaatsingen. Interessant voor transport- en logistieke bedrijven met openstaande vacatures. TLN raadt bedrijven dan ook aan om vooral gebruik te maken van deze regeling. TLN-voorzitter Arthur van Dijk: ‘Wij vinden dit, samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek, een succesformule. Wij voorspelden 3 jaar geleden al dat er een chauffeurstekort zou ontstaan. Er zijn transportbedrijven die op dit moment al vijftig tot honderd vacatures hebben. Dit zij-instroom project biedt dan uitkomst.’

Samenwerking Albert Heijn Online

Recent is in het kader van dit project een mooie samenwerking ontstaan met Albert Heijn Online, de transportbedrijven Peter Appel Transport, St. v.d. Brink, Cornelissen Transport, Nabuurs supply chain solutions, Simon Loos en Zandbergen Transport. Net als deze transportbedrijven, merkt ook Albert Heijn dat het steeds lastiger wordt om aan bezorgers te komen, zowel voor Albert Heijn Online als voor de Albert Heijn winkeldistributie.

Samenwerking van belang

“Voor optimale logistiek in de keten is samenwerking tussen ketenpartijen van groot belang. Bovendien hebben onze klanten en de sector transport & logistiek belang bij het aantrekken van goede mensen. Deze samenwerking is dan ook zeer goed nieuws. Het versterkt de logistieke keten, doordat nieuwe chauffeurs ervaring opdoen bij een toonaangevende retailer. Deze ervaring nemen ze vervolgens weer mee naar een transportbedrijf.”, aldus TLN-voorzitter Arthur van Dijk.  

Ondernemers die vacatures hebben voor chauffeurs kunnen deze plaatsen op de website van het Sector​instuut Transport en Logistiek.​

Gerelateerde onderwerpen

Arbeidsmarkt