Afsluiting Dinalog-project 4C4D

Het Dinalog-project 4C4D ‘Binnenstedelijke Distributie’ is formeel afgerond met de presentatie van het magazine ‘Stedelijke Distributie: van innovatie naar praktijk’.

​​​​In dit magazine zijn de resultaten van het project gebundeld. Tussen 2011 en 2015 is in het kader van het project onder meer onderzoek gedaan naar horizontale samenwerking tussen vervoerders, succesfactoren voor hubs en de mogelijkheden die de combinatie Cargohopper& LZV biedt. 

Projectleider Goos Kant (Tilburg University en Ortec): ‘Stedelijke distributie staat niet stil gelukkig. De grootste winst in de afgelopen jaren is naar mijn mening dat er weer positief over gesproken wordt, dat er meer tussen de partijen en onderling gesproken en nagedacht ​wordt, en er meer besloten wordt vanuit business-modellen. Het sluiten van het Green Deal ZES-akkoord is hier een mooi voorbeeld van’.

Het 4C4D-project is uitgevoerd door een consortium bestaande uit kennisinst​ellingen, bedrijfsleven en brancheorganisaties waaronder TLN. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas van Bree van Dinalog, tel. 076 531 53 03 of e-mail bree@dinalog.nl

Gerelateerde onderwerpen

Stedelijke distributie; Planning en infrastructuur