Botlekbrug open richting Maasvlakte

De komende periode worden nieuwe stappen gezet in het verbeteren van de doorstroming op en rond de A15 en de nieuwe Botlekbrug bij Rotterdam.

Op zondag 1 november wordt de parallelrijbaan van de A15 richting Maasvlakte tussen Rotterdam Charlois (19) en Rotterdam Heijplaat (18) opengesteld voor het verkeer. Tegelijkertijd worden twee rijstroken op de nieuwe Botlekbrug opengesteld in de richting van de Maasvlakte. Voor inwoners van Hoogvliet vervalt vanaf 1 november oprit 17 naar de hoofdrijbaan van de A15. Zij maken voortaan gebruik van de parallelrijbaan over de nieuwe Botlekbrug richting de Maasvlakte.

Nieuwe route vanuit Hoogvliet
Verkeer vanuit Hoogvliet rijdt vanaf zondag 1 november een nieuwe route richting de Maasvlakte en kan geen gebruik meer maken van oprit Hoogvliet (17) naar de hoofdrijbaan van de A15 door de Botlektunnel. Vanaf dat moment kan gebruik worden gemaakt van de parallelrijbaan van de A15 en de nieuwe Botlekbrug.

Veel werkzaamheden
Tot en met december van dit jaar staan de werkzaamheden aan de A15 Maasvlakte Vaanplein in het teken van de afronding van het project.  Hiervoor worden 's nachts en in het weekend veel verschillende werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Zo zal de Botlektunnel in  de laatste weken van oktober en in de maand november diverse nachten afgesloten zijn en wordt begin november 's nachts gewerkt aan de hoofdrijbaan van de A15 onder meer tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Hier vinden onder andere reconstructie-en asfalteringswerkzaamheden plaats. Daarnaast voert Rijkswaterstaat de komende tijd een aantal noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uit aan de Suurhoffbrug (24 oktober) en de Spijkenisserbrug (5 nachten vanaf 2 november). Het advies aan weggebruikers is om de komende tijd voor vertrek te kijken op www.vannnaarbeter.nl.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor de verbreding van de A15 en de hiervoor geplande afsluitingen en omleidingen? Kijk dan op www.vananaarbeter.nl of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem en internet. Kijk ook voor alternatieve reismogelijkheden op www.filedier.nl.

SMS bij storing nieuwe Botlekbrug
Als u een gratis SMS wilt ontvangen als de nieuwe Botlekbrug in storing is, sms't u dan BBRUG AAN naar nummer 3669. Daarnaast gaat Rijkswaterstaat over storingen communiceren via het twitterkanaal @Rijkwaterstaat. (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur