Britse Brexit-delegatie op bezoek bij TLN

Britse minister David Jones, aangesteld als minister voor vertrek uit de Europese Unie, heeft vandaag een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van TLN in Zoetermeer.

De minister werd onder andere vergezeld door de Ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Nederland, Sir Geoffrey Adams. Het Verenigd Koninkrijk wil na het vertrek een goede handelspartner blijven van de EU, dat heeft minister Jones benadrukt tegen TLN voorzitter Arthur van Dijk. Omdat het Verenigd Koninkrijk controle wil blijven houden op de eigen grenzen kan het niet langer in de douane-unie deelnemen, aldus Jones.

Frictieloos

Minister Jones erkende dat handel met het Verenigd Koninkrijk voor Nederland en voor transport en logistiek zeer belangrijk is. Of het nu gaat om bederfelijke waar of de just-in-time logistiek voor auto-onderdelen, de handel moet zo frictieloos als mogelijk worden georganiseerd in de nieuwe handelsrelatie. Hij benadrukte het belang van soepele douaneafhandeling. “Het voordeel van een vertrekkende lidstaat is dat de EU wetgeving al in de Britse is omgezet, zo zei hij.

Oproep

Tijdens het bezoek deed de Britse minister een oproep tot het bieden van tegenwicht aan politieke neigingen om Groot Brittannië het voorbeeld te maken voor andere lidstaten die vertrek overwegen. Arthur van Dijk heeft tijdens het bezoek de minister succes gewenst met de onderhandelingen.

Gerelateerde onderwerpen

Brexit