Camerahandhaving op Maasvlakte gestart

De gemeente Rotterdam is op 2 april gestart met de automatische camerahandhaving op de Maasvlakte.

De gemeente Rotterdam is op 2 april gestart met de automatische camerahandhaving op de Maasvlakte. Geconstateerde overtredingen worden automatisch verwerkt en doorgestuurd naar het CJIB. Het CJIB stuurt vervolgens de boetes naar de Nederlandse kentekenhouders. Het kan nog enkele weken duren voordat de boetes daadwerkelijk op de deurmat vallen. De boete op overtreding van de toegangseisen voor de Maasvlakte is € 96,- inclusief administratiekosten.

Buitenlandse veortuigen
Geconstateerde overtredingen van de registratieplicht voor buitenlandse voertuigen worden vanaf 2 april met een 'last onder dwangsom' via het bureau EPC naar de buitenlandse kentekenhouders gestuurd. EPC (Euro Parking Collection plc) is een organisatie die is gespecialiseerd in het innen van verkeersboetes door heel Europa. EPC is voor veel vervoerders bekend van het innen van de boetes van de Londense 'low emission zone' en de 'congestion charge'. 

Handhavingsactie
Op 25 maart heeft weer een fysieke handhavingsactie op de Maasvlakte plaatsgevonden. Op die dag zijn 141 vrachtauto's gecontroleerd, 40 Nederlandse en 101 buitenlandse. Van de Nederlandse voertuigen was er één in overtreding en van de buitenlandse 15. Vanaf deze maand zal er maandelijks een handhavingsactie zijn, die dan geheel op buitenlandse voertuigen zijn gericht. Daarbij worden dan zowel de verkeersboetes op overtreding van de toegangseisen opgelegd en geïnd, als ook de boetes voor overtreding van de registratieplicht (voor buitenlandse voertuigen). (PP)

 

Gerelateerde onderwerpen

Milieuzones