CargoCard straks ook op Cool Port verplicht

Kloosterboer kiest op Rotterdam Cool Port voor het gebruik van zowel het Truck Appointment System als de CargoCard. Medio mei is het zo ver.

Op Rotterdam Cool Port beschikt Kloosterboer over een koel- en vrieshuis dat speciaal is bedoeld voor de op- en overslag van koel- en vrieslading in reefer containers.

Truck Appointment System

Op basis van online aanmeldingen via het Truck Appointment System weet Kloosterboer precies wanneer goederen worden gehaald of gebracht. Dit stelt Kloosterboer in staat om lading alvast klaar te zetten en de medewerkers en docks zodanig in te plannen dat er zo snel mogelijk kan worden geladen en/of gelost.

CargoCard

Toepassing van de CargoCard bevordert deze werkwijze. Deze wordt niet alleen gebruikt als identificatiemiddel om toegang te krijgen tot de verschillende containerterminals in Rotterdam en het achterland, maar ook om bewaakte parkeerplaatsen in en rond Rotterdam op te kunnen rijden. In de (reefer) containersector is de CargoCard inmiddels gemeengoed.

Nauw betrokken

Tijdwinst is een belangrijk kenmerk van de CargoCard; het voorkomt extra parkeren, in- en uitstappen en het onnodig wachten aan de balie ten behoeve van het aanmelden en identificeren. De TLN-deelmarkt Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV) is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de CargoCard, vanuit de gedachte dat deze toepassing de veiligheid in de haven optimaliseert en logistieke processen versnelt en vereenvoudigt.

Uitleg

Kloosterboer organiseert bij voldoende belangstelling enkele webinars en/of informatiebijeenkomsten over het Truck Appointment System en de CargoCard. Waarschijnlijk gebeurt dit in week 16 en 17, in de omgeving van Rotterdam. Geïnteresseerd? Klik dan hier.

Gerelateerde onderwerpen

Logistiek en Supply chain; Innovaties en trends in de logistiek; Zeehavenlogistiek