Challenge maakt logistieke ketens efficienter

Onder grote belangstelling vond onlangs de pitchronde en feestelijke prijsuitreiking plaats van de Talking Traffic & Logistics Challenge 2017, tijdens de Logistiekdag 2018 in Tilburg.

​Doel van de challenge is om logistieke ketens efficiënter te maken via het slim gebruiken en delen van data. Dit keer lag de nadruk van de competitie op stedelijke duurzame distributie in combinatie met verkeers- en logistieke data.

Innovaties

De top-3 genomineerde bedrijven Vialis, Filogic en Deudekom pitchten ieder op inspirerende en overtuigende wijze hun innovaties aan jury en publiek, onder wie circa 200 logistieke- en inkoopdirecteuren/verladers, start-ups, wetenschappers en logistiek dienstverleners.

Criteria

De deskundige jury oordeelde op basis van criteria als de impact op logistiek en duurzaamheid, voordelen voor gebruikers, commerciële potentie en de schaalbaarheid.

Oplossing

Filogic won de hoofdprijs. De jury benadrukt dat Filogic een groot probleem oplost: met haar, open source, generieke Transport Management Platform maakt zij logistieke en verkeersinformatie toegankelijk, speciaal voor de kleine transportondernemer die nu nog niet (volledig) is geautomatiseerd.

Toegang

Zo wordt toegang verleend tot onder andere alle Talking Traffic diensten en (via open API) tot applicaties van derden (bijvoorbeeld ladingbundelingsplatformen). Het geheel zorgt voor betere planning, minder files in en rondom de stad én vermindering van de CO2-uitstoot.

  • ​Klik hi​er voor meer informatie over de challenge, de pitches, de overige deelnemers, foto’s en video’s

Gerelateerde onderwerpen

ITS; Bedrijfsautomatisering