Claim tegen truckfabrikanten in voorbereiding

Vervoerders worden op dit moment massaal bestookt door advocaten en claimstichtingen met als doel om zich bij hún aan te sluiten. TLN raadt aan om te wachten. Binnenkort is het mogelijk om zich met TLN aan te sluiten bij een claim tegen truckfabrikanten.

TLN heeft met vooraanstaande partijen in de markt gespreksrondes gevoerd, met als doel een partij te selecteren die de leden optimaal kan bijstaan in een gezamenlijke claim. TLN streeft naar een partij met internationale ervaring, zowel met kartelschade als met massaclaims. De omvang van het kartel, de complexiteit van de schadeberekening en de machtige positie van de fabrikanten schreeuwen namelijk om een krachtige en (financieel) solide partij.

Wees kritisch

Het is een misverstand te denken dat hoe eerder een vervoerder zich verbindt aan een claimorganisatie, hoe eerder hij een (hogere) vergoeding ontvangt. Maar wilt u toch niet wachten op TLN? Wees dan, net als TLN, kritisch op de partij bij wie u zich wilt aansluiten. De meeste partijen bieden hun diensten aan op basis van no cure-no pay. Dit is echter niet zonder risico! In vrijwel al die gevallen wordt de forse schadeclaim namelijk 'verkocht' aan die partij. Tussentijds gratis uitstappen is daarom niet zonder gevolgen.

Aantoonbare ervaring

Let dus op met wie u in zee gaat. Heeft men bijvoorbeeld aantoonbare ervaring met kartelschade én massaclaims? En hoeveel invloed is er uit te oefenen op de strategie? Het kostenaspect is weliswaar belangrijk, maar de opbrengst nog belangrijker!

Gerelateerde onderwerpen

Transportrecht