De 4 topprioriteiten voor Europees transportbeleid

Volgende week stemt Europa voor een nieuw Europees Parlement. Waar zou de EU zich de komende jaren op moeten concentreren, als het aan de sector transport en logistiek ligt? TLN presenteert: de 4 topprioriteiten.

​Transport en Logistiek is internationaal, en de wetten en regels voor bedrijven in deze sector worden grotendeels in Brussel bepaald. Daarom heeft TLN voor Europese politici handig op een rijtje gezet welke vier thema’s het belangrijkst zijn voor TLN-leden, in een zogeheten position paper. En wat de EU kan betekenen om de sector vooruit te helpen. Natuurlijk heeft TLN dit document ook naar politici gestuurd en zal TLN ook de komende tijd in Brussel blijven pleiten voor de beste voorwaarden voor de transportsector.​

1. Digitalisering en innovatie
Bevorder elektronisch zakendoen en het gebruik van digitale platforms die verschillende partijen in de logistieke keten efficiënter met elkaar laat communiceren. 

2. Duurzaamheid in de transportsector
Bijdragen een de doelen in het Klimaatakkoord, harmonisering milieuzones in steden, het bevorderen van het gebruik van ecocombi’s (LZV’s) door heel Europa, aanmoedigen van het gebruik van alternatieve brandstoffen.

3. Ontwikkelingen aan de grenzen van Europa
Duidelijkheid rond Brexit, het omarmen van de Nieuwe Zijderoute, blijvende aandacht voor de veiligheid van chauffeurs en lading.

4. Gelijk speelveld voor eerlijke concurrentie
Zorg ervoor dat de handhaving in elke lidstaat gelijk is, creëer een écht gelijk speelveld.

Wilt u nog eens uitgebreid lezen wat TLN graag ziet gebeuren in de Europese Unie? Lees dan ons position paper Duurzaam en verantwoord op weg in Europa.

Gerelateerde onderwerpen

Internationaal; Innovaties en trends in de logistiek; Duurzaamheid