Energielijst 2016 gepubliceerd

De Energielijst 2016 is gepubliceerd, nieuw is onder andere dat er fiscaal voordeel voor zonnepanelen op transportmiddelen is. Dit blijkt uit de Energielijst 2016 van de Energie-Investeringsaftrek (EIA).

Het betreft zonnepanelen of –folie voor elektriciteitsopwekking op transportmiddelen en is bestemd voor het opwekken van elektrische energie uit zonlicht op transportmiddelen. Evenals in 2015 staan onder andere op de Energielijst 'bandenspanningregelsyteem', 'lichtgewicht composieten kipperbak', 'zijafscherming', 'LZV', 'dubbel laadvloersyteem' en 'lichtgewicht laadbak voor bedrijfswagens'.

De EIA houdt in dat u een percentage van de investeringskosten van de fiscale winst mag aftrekken. In 2016 is het aftrekpercentage verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent van de investeringskosten. Het bedrag dat u mag aftrekken van de fiscale winst is afhankelijk van de investeringen die in een bepaald kalenderjaar zijn gedaan voor bedrijfsmiddelen die op de EIA-lijst staan. Het voordeel is duidelijk: de EIA drukt de fiscale winst, waardoor u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting hoeft te betalen. In nummer 2-2016 van Transport en Logistiek komt een artikel over de EIA regeling. (RvS)

Gerelateerde onderwerpen

Belastingen en subsidies