Frankrijk akkoord met gebruik digitale CMR-vrachtbrieven

Frankrijk is als tiende lidstaat van de Europese Unie toegetreden tot het e-Protocol onder het CMR-verdrag. Dit gebeurt na intensieve lobby van TLN en haar zusterorganisatie FNTR.

De toetreding betekent dat transportbedrijven in Frankrijk de ruimte wordt geboden om eenvoudiger en efficiënter hun goederen te vervoeren en verdere stappen te zetten naar digitalisering. ​

Papierloos transport
TLN is blij met deze stap en zet zich reeds enkele jaren in voor een papierloos transport in de Europese Unie. Het gebruik van een e-CMR is sneller dan een papieren document, minder fout- en fraudegevoelig en maakt een aantal administratieve handelingen overbodig. Het gebruik van de e-CMR kan alleen de Nederlandse sector al jaarlijks € 180 miljoen aan administratieve lasten besparen. 

Pilot-project Frankrijk

​Frankrijk wil graag snel een pilotproject starten en ook niet-Franse transportbedrijven de kans bieden om met een e-CMR te gaan werken. Geïnteresseerde Nederlandse transportbedrijven die op Frankrijk rijden en willen meedoen in deze pilot, kunnen zich melden bij TLN via info@tln.nl of 088-4567567. 

Meer informatie binnenkort in een artikel in Transport&Logistiek.

Gerelateerde onderwerpen

e-CMR; Papierloos transport