Hinder A12 Ede - Grijsoord dit najaar

Dit najaar ervaren weggebruikers hinder van de wegverbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord.

​Rijkswaterstaat werkt samen met Heijmans sinds februari aan de wegverbreding A12. Vanaf vrijdag 11 september tot eind november krijgt de weggebruiker van de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen te maken met werkzaamheden in het kader van de wegverbreding die hinder gaan opleveren. Zo wordt de buitenberm verder gereed gemaakt voor de bredere weg en eerste asfaltlagen aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden moeten weggebruikers rekening houden met hinder en een langere reistijd.

Tijdens de verbredingswerkzaamheden wordt vanaf 11 september dag en nacht aan de buitenzijden van de A12 gewerkt. Verkeer rijdt dit najaar – wisselend per rijrichting – aan de linkerzijde van de weg. In iedere richting blijven twee rijstroken beschikbaar; deze zijn versmald om zo de nodige werkruimte te creëren. Er geldt deze periode een maximumsnelheid van 90 km per uur. De politie ziet deze periode extra toe op de handhaving hiervan.

Hinder dit najaar
Tijdens deze werkzaamheden krijgen weggebruikers op de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord te maken met versmalde rijstroken en een maximumsnelheid van 90 km per uur. Weggebruikers wordt geadviseerd rekening te houden met hinder en een langere reistijd: 

  • Richting Utrecht: hinder van zaterdag 12 september tot en met 25 oktober.
  • Richting Arnhem: hinder van zaterdag 17 oktober tot en met 29 november. 

Nachtafsluitingen

  • Richting Utrecht: Voorafgaand aan deze werkzaamheden zal de A12 tussen knooppunt Grijsoord en afrit Wageningen (24) in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 september zijn afgesloten tussen 22.30 uur en 08.00 uur.
  • Richting Arnhem is de A12 tussen Maanderbroek en aansluiting Oosterbeek (25) afgesloten in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober eveneens tussen 22.30 uur en 08.00 uur.

Matrixborden en gele borden langs de weg geven de omleidingsroute aan. 

Hinder beperken
Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans nemen een aantal maatregelen om de hinder voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.
Zo wordt o.a. gedurende de werkzaamheden dit najaar het project 'SLIM uit de spits - A12 Ede Grijsoord' ingezet om de verkeershinder tijdens de spits te beperken. Zie www.slimuitdespitsA12.nl

Wegverbreding eind 2016 gereed
Op diverse locaties langs de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord wordt na november nog verder gewerkt aan de verlenging van viaducten en tunnels en, in een aantal gevallen, vervanging van viaducten onder en over de A12.
Eind 2016 is de wegverbreding gereed en kan het verkeer tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen gebruik maken van drie rijstroken.

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project. 
 
Voor meer informatie over het project: www.Rijkswaterstaat.nl/A12EdeGrijsoord (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur