IJsselbrug Doesburg 23 februari weer open

Op 23 februari om 05:00 uur gaat de IJsselbrug weer open voor auto-, vracht- en landbouwverkeer.

​Op 23 februari om 05:00 uur gaat de IJsselbrug weer open voor auto-, vracht- en landbouwverkeer. Aanvankelijk zou de brug vier dagen eerder open gaan. Het slechte weer en de harde wind van de afgelopen weken hebben tot deze vertraging geleid.

In de periode van maart tot april wordt het betondek van het fietspad richting Doesburg vervangen. Van mei tot en met juli worden schilderwerkzaamheden uitgevoerd aan het bovenste deel van de boogconstructie, boven de hoofdrijbaan. Uiterlijk eind juli is het werk klaar en kan de brug weer 30 jaar mee.

Hinder
Van maart tot en met juli is het fietspad op de brug richting Doesburg afgesloten. Fietsers kunnen dan in twee richtingen gebruik maken van het fietspad richting Dieren. Fietsers richting Doesburg kunnen oversteken bij de hiervoor ingerichte tijdelijke oversteekplaats. Voor de schilderwerkzaamheden aan de boog in mei tot en met juli is een tent nodig. Om deze tent te kunnen opbouwen en afbreken zijn twee weekendafsluitingen nodig. De precieze data van deze weekendafsluitingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website, de gratis app en met borden langs de weg.

Actuele informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden staan in de gratis app ‘IJsselbrug Doesburg’. Deze kunt u downloaden via de App Store of Play Store. Voor vragen over de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland via telefoonnummer 026 359 99 99 of via provincieloket@gelderland.nl. Kijk voor algemene informatie over het project op www.rws.nl/ijsselbrugdoesburg. (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur