IJsselbrug Doesburg weer vrijgegeven voor ecocombi's

De IJsselbrug bij Doesburg (N317) is weer te berijden met ecocombi's. Eerder werd deze brug uit het netwerk van vrijgegeven wegen gehaald.

​Nadat de IJsselbrug bij Doesburg (N317) plotseling werd afgesloten voor ecocombi's zwaarder dan 50 ton en daarmee in feite voor alle ecocombi's, is deze brug op verzoek van TLN weer vrijgegeven. Twee kerngebieden in Doesburg en Doetinchem die via de brug worden ontsloten, zijn nu dus weer te bereiken.

Omdat de IJsselbrug bij Doesburg eind dit jaar waarschijnlijk zes weken wordt afgesloten voor grootschalige onderhoudswerkzaamheden, is door Rijkswaterstaat besloten de brug vooruitlopend op de werkzaamheden af te sluiten voor ecocombi's zwaarder dan 50 ton. Omdat aan vrijgegeven wegen voor ecocombi's echter geen beperkingen kunnen worden gekoppeld, werd de brug in zijn geheel uit het netwerk van vrijgegeven wegen voor ecocombi's gehaald dat is weergegeven op de website van de RDW: www.rdw-ontheffingen-lzv.nl. Twee drukbereden kerngebieden in Doesburg en Doetinchem waren daardoor plotseling niet meer bereikbaar.

In 2008 is door TNO al aangetoond dat de belasting van infrastructuur en kunstwerken door ecocombi's van 60 ton niet groter is dan de belasting van reguliere trekker-oplegger combinaties van 50 ton. Daarmee zou de IJsselbrug, als regulier vrachtverkeer van 50 ton er overheen mag rijden, dus ook berijdbaar moeten zijn voor ecocombi's van 60 ton. Dat standpunt is door Rijkswaterstaat overgenomen en de IJsselbrug is nu weer toegankelijk voor alle ecocombi's.

Heeft u ook te maken met situaties waarbij bruggen of wegen worden afgesloten voor ecocombi's, neemt u dan contact op met regionaal adviseur ruimtelijke ordening, verkeer en veroer Leander Hepp via lhepp@tln.nl of 06-22943138. (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur