Kom naar het Europees verkiezingsdebat over transport en logistiek

TLN organiseert samen met andere organisaties het debat Europa in beweging?! op 16 mei, een week voor de Europese verkiezingen. Kandidaat-Europarlementariërs debatteren daar over handel, transport en logistiek. TLN-leden kunnen het debat gratis bijwonen.

Het debat vindt plaats op dinsdag 16 mei, van 15.00 tot 18.00 in Nieuwspoort in Den Haag. Bijwonen is gr​atis, meld u hier aan.​​​​

Personeelstekorten en achterlandverbindingen

Handel en logistiek: als Nederland ergens de voordelen van de Europese Unie merkt, is het wel op die gebieden. Voor het Nederlandse bedrijfsleven is het cruciaal dat de Europese samenwerking op dit gebied wordt versterkt. Hoe denken kandidaat-Europarlementariërs bijvoorbeeld over meer samenwerking tussen de lidstaten van de EU? Hoe krijgen we de personeelstekorten in de logistiek weg? Hoe komen we tot meer en betere Europese achterlandverbindingen? En welke stappen zijn noodzakelijk voor het realiseren van een duurzame Europese transportsector?

Het debat is een initiatief van de Logistieke Alliantie, een samenwerkingsverband van organisaties in de logistiek. Onder leiding van moderator Martijn de Greve en voorzitter Steven Lak gaan kandidaat-Europarlementariërs met elkaar in debat over de toekomst van de logistiek in Europa en het belang van Europese samenwerking voor Nederlandse ondernemers en bedrijven. Uiteraard is er na afloop de mogelijkheid om onder het genot van een borrel nader met elkaar van gedachten te wisselen.

Toegang is gratis, meld u hi​er aan.​ Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!​

Deelnemende kandidaat-Europarlementariërs:

  • ​​Caroline Nagtegaal, VVD
  • Peter van Dalen, ChristenUnie​
  • Jannie Visser, SP
  • Reinier van Lanschot, Volt
  • Emily van de Vijver, D66
  • Eveline Herben, CDA
  • Lara Wolters, PvdA

Logistieke Alliantie

Organisator de Logistieke Alliantie bestaat uit Transport en Logistiek Nederland, evofenedex, VNO-NCW, de havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam, Schiphol, ProRail, Air Cargo Netherlands, MKB Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, BLN-Schuttevaer, NVB, Vereniging van Waterbouwers, ORAM, Deltalinqs, KLM Cargo en de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors.​

Gerelateerde onderwerpen

Internationaal; Personeel en arbeid; Duurzaamheid