Luchtvaart-, reis- en logistieke sector luiden noodklok om Schiphol

De luchtvaartbranche, de reisbranche, vakbonden en de logistieke sector roepen in een gezamenlijk statement het kabinet op om Schiphol meer capaciteit te geven. Ook TLN, evofenedex en Air Cargo Netherlands (ACN) ondertekenden het statement.

​‘De luchtvaartsector, de logistieke sector en de reisbranche hebben verbijsterd kennisgenomen van het recente kabinetsbesluit om Schiphol – en zo ook de luchtvaart – op slot te doen tot en met 2020’, schrijven de organisaties in het statement. ‘Daarmee wacht het kabinet de onafhankelijke cijfers inzake hind​erbeperking die de overheid deze zomer beschikbaar stelt, niet af. Nu al de luchtvaart in Nederland op slot zetten is prematuur en onzorgvuldig.’

Spoedoverleg

Naast TLN, evofenendex en ACN ondertekenden onder meer de Board of Airline Representatives in the Netherlands, de Vereniginig Nederlandse Verkeersvliegers, KLM en vakbonden CNV en De Unie het statement. De partijen willen graag spoedoverleg met de minister van IenW, om de capaciteit van Schiphol op een verantwoorde en duurzame wijze te vergroten.

Vracht van groot belang

TLN, evofenedex en ACN trekken al samen op met hun pleidooi voor meer ruimte voor vracht op Schiphol. Voldoende capaciteit en aandacht voor luchtvracht zijn immers van groot belang voor de Nederlandse economie. TLN, evofenedex en ACN riepen de minister van Infrastructuur en Waterstaat in dit kader op om zo snel mogelijk de 'local rule' te implementeren, die de positie van vrachtvluchten op Schiphol verbetert.

Gerelateerde onderwerpen

Luchtvrachtlogistiek