Marktplaats Logistiek Rotterdam

​Om de logistiek in de regio Rotterdam efficiënter te maken zoekt De Verkeersonderneming oplossingen die ook leiden tot spitsmijdingen.

​In een logistieke keten met tal van afhankelijkheden is creativiteit en een frisse blik nodig om te komen tot passende oplossingen. De oplossingen kunnen bestaan uit nieuwe of uit bestaande producten of diensten. Efficiënte logistiek en spitsmijden: een aparte combinatie? Door de drukke ochtend en avondspits te mijden, wordt de rit betrouwbaarder, stijgt de klanttevredenheid en wordt minder brandstof verbruikt. Als dat niet efficiënt is…

Daarom lanceert De Verkeersonderneming een aanbesteding om te komen tot een Marktplaats voor Logistiek. In die aanbesteding staat nu de aanbodkant centraal. De Verkeersonderneming roept aanbieders van slimme logistieke oplossingen op om hun businessplan in te dienen. Geen lappen tekst, wel een beknopte notitie hoe de oplossing eruit ziet. Hoe de oplossing bijdraagt aan spitsmijdingen en hoe u klanten werft.

Ook aan de vraagkant, de klanten van de markt wordt gedacht. Vanaf september 2015 daagt De Verkeersonderneming verladers, vervoerders en ontvangers van goederen uit om logistieke stromen te heroverwegen. Vervolgens worden bijeenkomsten georganiseerd om oplossingen voor te leggen en te bespreken.

De Verkeersonderneming hoopt dat veel aanbieders gaan reageren. Want nieuw is dat deze aanbesteding meerdere winnaars kent. De aanbesteding staat open voor aanbieders die met hun slimme spitsmijdende oplossingen op zoek gaan naar nieuwe klanten in de logistiek. Het gaat nu om 20 percelen van ieder minimaal 10 spitsmijdingen in de Rotterdamse regio.

Ter inspiratie

De Verkeersonderneming heeft het afgelopen jaar samen met Districon en Panteia in 14 ketens de kansen en mogelijkheden voor het realiseren van logistieke verbeteringen en Spitsmijdingen uitgewerkt. 14 keer efficiënter! Een overzicht van die vraagstukken en knelpunten vindt u hier. Vanzelfsprekend zijn deze oplossingen slechts ter inspiratie en zijn er veel meer slimme oplossingen mogelijk. Oplossingen die wij niet kunnen bedenken maar waar de markt vast ideeën voor heeft.

Publicatie aanbesteding en informatiebijeenkomst 7 juli 2015

Meer informatie over de aanbesteding Marktplaats voor Logistiek leest u op de officiële publicatie van de aanbesteding op Commerce-hub. De Verkeersonderneming maakt bij de uitvoering van deze aanbesteding gebruik van het aanbestedingsplatform Commerce-hub. Meer informatie, de voorwaarden en de link naar het aanbestedingsplatform vindt u op de website van de Verkeersonderneming.

De aanbesteding is op 22 juni 2015 openbaar gemaakt op de aanbestedingskalender.nl en op tenderned.nl. Daarnaast vindt op 7 juli een bijeenkomst plaats waarin meer informatie wordt gedeeld over de voorwaarden en de mogelijkheden om mee te doen met de aanbesteding. Dan is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Heeft u interesse en wilt u meer weten over de bijeenkomst, datum en tijdstip? Log in op het platform van Commerce-hub en meld u aan voor deze informatiebijeenkomst. Daar treft u ook tijdstip en locatie aan.

Graag tot ziens op 7 juli!

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur