Minister bevestigt: spoedprocedure rijbewijzen blijft

Wegens het succes van de maatwerkoplossing van TLN bevestigde minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) in de Tweede Kamer dat de spoedprocedure rijbewijzen blijft zolang het CBR problemen heeft met het verwerken van nieuwe aanvragen.

​Deze week debatteerde de Tweede Kamer met de minister van Infrastructuur & Waterstaat over de recente problemen die bij het CBR zijn ontstaan bij het verlengen van rijbewijzen. Met name beroepschauffeurs dreigden door de vertragingen bij het CBR gedwongen thuis te blijven en niet aan het werk te kunnen.

Veel vragen

Dat was reden voor TLN om samen met het CBR een spoedprocedure in het leven te roepen, om daarmee gedupeerde chauffeurs met spoed te helpen. De Tweede Kamer had veel vragen over de ontstane situatie en wilde weten wanneer het CBR alle achterstanden kon wegwerken.

Voorrang

Met de verlenging van de spoedprocedure blijven beroepschauffeurs bij het CBR voorrang krijgen om hun rijbewijs op tijd te kunnen verlengen. TLN heeft de afgelopen 3 maanden meer dan 200 beroepschauffeurs kunnen helpen met het tijdig verlengen van hun rijbewijs.

  • Heeft u of een van uw chauffeurs problemen met het verlengen van een rijbewijs? Lees hier dan alles over de spoedprocedure van TLN

Gerelateerde onderwerpen

Rijbewijs