Nieuwe spitsstrook A15 open

Op maandag 8 juni is de nieuwe spitsstrook op de A15 tussen Rozenburg en Spijkenisse in de richting van de Thomassentunnel opengesteld voor het verkeer.

​Op de A15 tussen de Maasvlakte en Rotterdam zijn tussen afrit 14 (Rozenburg) en afrit 15 (Welplaatweg) spitsstroken aangebracht. Vanaf half maart is de spitsstrook tussen afrit 14 en 15 richting de Maasvlakte/Thomassentunnel getest. Deze strook is vanaf maandag 8 juni beschikbaar. De openstelling van de spitsstrook in tegengestelde richting staat gepland voor medio augustus 2015. De spitsstroken zijn aangelegd om tijdens grote drukte meer rijstroken beschikbaar te hebben. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer. Als de spitsstrook in gebruik is, geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Verbreding A15
De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor de verbreding van de A15 en de hiervoor geplande afsluitingen en omleidingen? Kijk dan op www.vananaarbeter.nl of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem en internet. Kijk ook voor alternatieve reismogelijkheden op www.filedier.nl.

Standpunt TLN
TLN is verheugd over de openstelling van de spitsstrook afgelopen maandag en kijkt uit naar de openstelling van de spitsstrook in de tegenovergestelde richting. Hiermee worden opnieuw belangrijke stappen gezet naar een betere bereikbaarheid van de Rotterdamse haven. TLN zal zich de komende jaren blijven inzetten voor het creëren van robuuste multimodale verbindingen van en naar het achterland richting Nijmegen (A15-corridor) en Venlo (corridor A16 - A58 - A67). (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur