Nieuwe spitsstrook en extra rijstrook A15

Vanaf zondagochtend 11 oktober worden de nieuwe spitsstrook tussen Rozenburg en Spijkenisse in de richting van Rotterdam en een derde rijstrook van Spijkenisse naar de Botlektunnel opengesteld voor het verkeer.

​Vanaf zondagochtend 11 oktober om 9.00 uur wordt de nieuwe spitsstrook tussen Rozenburg en Spijkenisse in de richting van Rotterdam opengesteld voor het verkeer. De spitsstrook in tegengestelde richting was al vanaf 8 juni open. Ook wordt zondagochtend 11 oktober een derde rijstrook opengesteld vanaf Spijkenisse naar de Botlektunnel. Zowel de spitsstrook als de extra rijstrook zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Ten slotte gaat 11 oktober vanaf 9.00 uur ook de oprit van Spijkenisse (16) naar de A15 weer open.

Spitsstroken
Tussen afrit 14 (Rozenburg) en afrit 15 (Welplaatweg) zijn spitsstroken aangebracht. De weg is hier verbreed van twee naar drie rijstroken. De spitsstroken zijn aangelegd om tijdens grote drukte meer rijstroken beschikbaar te hebben. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer. Als de spitsstrook in gebruik is, geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Openstelling oprit Spijkenisse (16) naar A15
Tegelijk met de opening van de nieuwe spitsstrook richting Rotterdam gaat op 11 oktober om 9.00 uur ook de oprit van Spijkenisse (16) naar de Botlektunnel op de A15 weer open. Aan deze oprit is drie weken lang gewerkt in verband met de verbreding van de A15. De oprit is aangepast en opnieuw geasfalteerd en er zijn nieuwe belijning, vangrails, bewegwijzering,  openbare verlichting en verkeerstechnische installaties  aangebracht.

Verbreding A15
De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor de verbreding van de A15 en de hiervoor geplande afsluitingen en omleidingen? Kijk dan op www.vananaarbeter.nl of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem en internet. Kijk ook voor alternatieve reismogelijkheden op www.filedier.nl.

Standpunt TLN
TLN is tevreden dat met de openstelling van de spitsstrook, de derde rijstrook en de oprit Spijkenisse opnieuw belangrijke stappen worden gezet in de opwaardering van de A15 tussen de Maasvlakte en Vaanplein. De Rotterdamse haven wordt door de opwaardering van deze levensader voor het vrachtverkeer weer wat beter bereikbaar. Een ontwikkeling die nu de economie weer wat aan lijkt te trekken precies op het juiste moment komt. (LHe)

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur