Ontruiming ‘jungle van Calais’ van start

Vanochtend om 6.00 uur is in Calais de ontruiming van het vluchtelingenkamp (‘the jungle’) gestart. Hiervoor heeft TLN jarenlang gepleit.

​​Het is de bedoeling dat alle 7.500 vluchtelingen zich in een grote hangar registreren. Vervolgens worden zij naar opvanglocaties in diverse regio’s van Frankrijk gebracht. De autoriteiten willen deze grote operatie binnen drie dagen afronden.

Niet zonder slag of stoot

TLN is tevreden over de ontruiming van het kamp, zodat transportbedrijven en hun chauffeurs weer onder normale omstandigheden hun transportwerkzaamheden richting Groot-Brittannië kunnen uitvoeren. Echter verwacht TLN niet dat de ontruiming zonder slag of stoot zal plaatsvinden. Veel vluchtelingen willen niet in Frankrijk blijven, maar willen een toekomst opbouwen in Groot-Brittannië. Zij proberen al enkele jaren via vrachtauto’s de oversteek van het Kanaal te maken. De laatste tijd met steeds meer geweld.

Incidenten melden 

Transportbedrijven moeten de komende dagen dus, ondanks de forse politie-inzet, rekening houden met incidenten op de toegangswegen naar de treinterminal en veerhaven. TLN roept haar leden op om bij incidenten in Calais meteen 112 te bellen. Leden kunnen alle ervaringen doorgeven via info@tln.nl of 088-4567567. 

Gerelateerde onderwerpen

Verstekelingen