Ook A20 bij Limoges geblokkeerd

Stakende boeren hebben op dit moment ook de A20 bij Limoges afgesloten. Dat betekent dat alle noord-zuidverbindingen van autosnelwegen in Frankrijk op dit moment in twee richtingen afgesloten lijken te zijn.

​Stakende boeren hebben op dit moment ook de A20 bij Limoges afgesloten. Dat betekent dat alle noord-zuidverbindingen van autosnelwegen in Frankrijk op dit moment in twee richtingen afgesloten lijken te zijn. Uitsluitend de route vanuit Parijs naar Orléans-Tours-Poitiers richting Bordeaux lijkt nog vrij te zijn van blokkades. TLN adviseert haar leden die in Zuid-Frankrijk moeten zijn, vooralsnog deze route te kiezen. Verschillende media berichten dat de boeren pas vanavond om 19.00 hun blokkades zullen verwijderen.

TLN begrijp de emotie bij de Franse boeren, maar vind de huidige acties onacceptabel en disproportioneel. De Franse overheid heeft immers een akkoord gesloten met de vakbonden. De gezamenlijke wegvervoerorganisaties in Europa hebben de Europese Commissie gevraagd in te grijpen richting Frankrijk omdat het vrij verkeer van goederen ernstig wordt belemmerd. Zodra er nieuws is over deze actie, berichten wij hierover.

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur