Robotisering centraal tijdens Innovatiecongres KLS

Pepper, de humanoide robot

De Kring Logistiek & Supply Chains (KLS) en andere geïnteresseerden komen vandaag tijdens het Innovatiecongres van de KLS (onderdeel van TLN) bijeen in het Huis van de Logistiek in Tilburg.

​Er wordt gesproken over actuele thema's in de logistieke sector, met speciale aandacht voor robotisering. Keynote speaker Mike van Rijswijk, die al zijn hele carrière actief betrokken is bij digitale innovaties, vertaalt deze ontwikkeling naar de logistiek. Haayo Terpstra, business development manager robotics bij technologiebedrijf ABB, vertelt over de toepassingen die ABB ontwikkelt op dit gebied. ABB is wereldwijd koploper op het gebied van automatiseringstechnologie.

Humanoïde robot als eregast

Eregast tijdens de KLS-bijeenkomst is Pepper, de eerste humanoïde robot in Nederland. Pepper is deze zomer zelfs ingeschreven als ‘inwoner’ van de gemeente Roermond.

Presentaties van 5 start-ups

Een nieuw onderdeel van het Innovatiecongres bestaat uit presentaties van vijf innovatieve start-ups, alle actief in de logistiek: Synple, Quicargo, Istia, Route42 en Bluerock Logistics. Zij presenteren zich door middel van korte pitches.

Meer informatie

Lees meer over het Innovatiecongres van de KLS in de komende editie van 'Transport en Logistiek', die op 11 november verschijnt.

Gerelateerde onderwerpen

ICT