Russische kilometerheffing

De informatie over kilometerheffing in het bericht van 16 november bevat helaas een fout.De kilometerheffing is een feit, men is verplicht die te betalen voor vrachtauto’s met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 12,0 ton. Wordt er niet betaald, dan volgt een boete. In de regio Moskou beschikt de overheid over

​De informatie over kilometerheffing in het bericht van 16 november bevat helaas een fout.De kilometerheffing is een feit, men is verplicht die te betalen voor vrachtauto's met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 12,0 ton. Wordt er niet betaald, dan volgt een boete. In de regio Moskou beschikt de overheid over voldoende controlemiddelen, en degene die daar rijdt zonder kilometerheffing te hebben voldaan, krijgt een boete. Buiten de Moskouse regio zijn de controlemiddelen schaars. Het Russisch verkeersministerie heeft verklaard dat de mogelijkheid tot het krijgen van boetes buiten de Moskouse regio zeer klein is. Dit neemt echter niet weg, dat de verplichting tot het betalen van kilometerheffing bestaat en nageleefd dient te worden.

De heffing bedraagt tot en met 29 februari 1,53 roebel per kilometer, vanaf 1 maart 2016 tot en met 31 december 2018 bedraagt de heffing 3,06 roebel per kilometer.

Het call center van de Russische kilometerheffing geeft alleen een automatische telefoonbeantwoorder en een keuzemenu. Op individuele vragen via de e-mail wordt niet (direct) gereageerd. Wees dus voorzichtig met online aanmeldingen en meesturen van documenten. Op de website is een kaart beschikbaar met een overzicht van de tolticket verkooppunten. Let op: de verkooppunten zijn doorgaans alleen open van maandag tot en met vrijdag, 09.00-18.00 uur. (TP)

Gerelateerde onderwerpen

Tol en kilometerheffing buitenland