Wegblokkades ronduit schandalig

Een team van TLN-medewerkers is vanmiddag ter plaatse bij de wegblokkades in Wallonië met water, voedsel en andere primaire levensbehoeften voor chauffeurs. Het is ronduit schandalig wat daar gebeurt.

​Een team van TLN-medewerkers is vanmiddag ter plaatse bij de wegblokkades in Wallonië met water, voedsel en andere primaire levensbehoeften voor chauffeurs. Het is ronduit schandalig wat daar gebeurt. Vele tientallen leden van TLN hebben voertuigen ter plaatse en lopen forse schade op. Wachtkosten van auto's en chauffeurs, voertuigen missen 'time slots' waarin gelost kan worden, chauffeurs krijgen te maken met extra reis- en verblijfskosten, rijtijden komen in de knel, planners op kantoor maken overuren om het bedrijf te laten draaien en bederfelijke ladingen kunnen hun waarde verliezen. Auto's staan soms al 27 uur stil zonder voorzieningen voor hun chauffeurs. Auto's die tóch gaan rijden, riskeren een steen door de voorruit. De politie treedt niet op. Een cameraploeg van de NOS was ter plaatse om verslag uit te brengen. 

TLN heeft de Belgische minister Jambon en Nederlandse minister Schultz Van Hagen van Infrastructuur en Milieu vanmiddag met klem opgeroepen om zich in te spannen voor beëindiging van de wegblokkades en de politie opdracht te geven de stakingen te beëindigen. 

TLN adviseert haar leden om Wallonië voorlopig te mijden. Kies met bestemming Noordoost Frankrijk de route via Brussel-Reims-Metz of rijdt om via Duitsland via Koblenz-Trier. TLN adviseert tevens een dossier te gaan opbouwen waarin alle mogelijke schades worden geregistreerd en de acties die er vanuit het bedrijf zijn genomen. Maak een ordner aan of registreer alles in een specifieke map op de harde schijf van uw computer. TLN onderzoekt immers de juridische mogelijkheden om de Belgische autoriteiten en instanties aansprakelijk te stellen voor de geleden schade bij de invoering van de Belgische kilometerheffing. Meer informatie hierover volgt. 

Enkele foto's van de situatie van vanmiddag treft u via onderstaande links. 

Wallonië 1.jpg

Wallonië 2.jpg

Wallonië 3.jpg

Wallonië 4.jpg

Wallonië 5.jpg

Wallonië 6.jpg

Wallonië 7.jpg

Wallonië 8.jpg

Wallonië 9.jpg

Gerelateerde onderwerpen

Belgische kilometerheffing