'TLN is klaar voor de toekomst'

Voor elke uitgave van het 'Transport en Logistiek'-magazine schrijft Arthur van Dijk een column over actuele ontwikkelingen in de sector. Deze keer staat zijn eigen afscheid centraal.

​'Rijk en regio gaan extra investeren in infrastructurele knelpunten en pakken daarmee een groot deel van de file top-20 voor het vrachtverkeer aan. Uitstekend nieuws natuurlijk, maar ik kan het op deze plek toch niet laten om te benadrukken dat we er daarmee niet zijn.

Want de files tegengaan is één ding, ervoor zorgen dat we als sector dermate verduurzamen zodat we onze klimaatdoelen in 2025 daadwerkelijk halen, is echt andere koek. TLN is zich daar terdege van bewust en gaat deze maatschappelijke uitdaging graag aan – met u uiteraard, want samen kom je echt verder. Zeker als het ons klimaat betreft.

Helaas ga ik dit traject niet meer meemaken als voorzitter van uw brancheorganisatie. Ik ben gevraagd de eervolle functie van commissaris van de koning te komen vervullen in de provincie Noord-Holland. Een geweldige kans, die mij heeft doen besluiten om TLN te gaan verlaten.

Dat doe ik met pijn in mijn hart, want ik heb ruim 5 jaar met enorm veel plezier en voldoening voor TLN gewerkt. Alle leden waren mij daarbij even lief, van klein tot en groot, nationaal of internationaal opererend.

Tijdens het afgelopen jaarcongres in Rotterdam was ik apetrots op TLN en haar leden. Wat een leuke mensen, wat een fijne sfeer en wat een animo om de sector telkens weer een beetje mooier en beter te maken!

Het jaarcongres bevestigde ook mijn beeld dat we als organisatie zijn gegroeid. TLN mag zich met recht een gerespecteerde organisatie noemen die midden in de sector en de maatschappij staat. Dat is echts iets om te koesteren en het verzekert mij ervan dat ik TLN met een gerust hart kan achterlaten. TLN is klaar voor de toekomst, die als je het mij vraagt nog heel veel mooie dingen in petto heeft.

Wie weet, treffen we elkaar al weer snel. Immers, ook in Noord-Holland zal ik prat blijven gaan op die fantastisch mooie transport- en logistieksector. Tot ziens!'

Arthur van Dijk, voorzitter TLN

Gerelateerde onderwerpen

Logistiek en Supply chain