TLN merkt weinig van extra maatregelen in Calais

Nederlandse transportbedrijven merken nog weinig van de extra beveiligingsmaatregelen op de toegangswegen naar de haven van Calais. Afgelopen nacht hebben migranten wederom voor incidenten gezorgd.

​Daarover hebben leden van TLN vanochtend aan de bel getrokken. Migranten hebben wederom wegblokkades opgeworpen om vrachtauto’s tot stilstand te dwingen. Met het vroeger invallen van de avond komen migranten éérder in actie, waardoor de overlast toeneemt. Vervoerders die afhankelijk zijn van Calais hebben de afgelopen tijd hun transporten immers zoveel mogelijk in de daglichtperiode gepland.

Schade en extra kosten

De recente incidenten verhogen wederom de urgentie om de planning van transporten op Engeland en Ierland aan te passen. De incidenten en omgegooide planningen zorgen wederom voor schade en extra kosten bij de toch al zo geplaagde Engelandvervoerders.

Ernstige zorgen

TLN roept de autoriteiten wederom op om de beveiliging van de toegangswegen te intensiveren. TLN is tevreden over het voornemen van de Franse autoriteiten om nog dit jaar het volledige kamp te ontmantelen, maar maakt zich ernstige zorgen over de komende periode.

Toenemende wanhoop en agressie

De wanhoop en agressie onder de bijna 10.000 migranten zal naar verwachting verder toenemen. Zij zullen alles op alles zetten om dit najaar en deze winter via een vrachtauto in Engeland te komen. TLN heeft haar zorgen op alle mogelijke manieren bij de Franse autoriteiten en het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu neergelegd.

Gerelateerde onderwerpen

Verstekelingen