TLN ontwikkelt speciale chauffeurskaart

Vooruitlopend op de waarschijnlijke invoering aanstaande vrijdag heeft TLN speciaal voor chauffeurs van haar leden de belangrijkste zaken op een handzaam A4-tje gezet.

Waalse transportorganisatie UPTR meldde zojuist dat vanmiddag de Raad van Bestuur van ViaPass het besluit neemt of de geplande invoering van de kilometerheffing in België aanstaande vrijdag door kan gaan. Morgenochtend is een persconferentie belegd in Brussel. TLN gaat er ondanks haar verzoeken tot uitstel en coulance in de handhaving nog steeds vanuit dat België aanstaande vrijdag 1 april een kilometerheffing voor vrachtverkeer introduceert. 

Vooruitlopend hierop heeft TLN speciaal voor chauffeurs van haar leden de belangrijkste zaken op een handzaam A4-tje gezet. Klik hier om de chauffeurskaart te downloaden. Tevens adviseert TLN aan haar leden om chauffeurs het OBU Handboek van Satellic op het voertuig mee te geven. Hiernaar wordt namelijk verwezen op de chauffeurskaart en in het handboek staan de verschillende mededelingen die de OBU kan doen en de gewenste actie van de chauffeur. Het handboek is hier te downloaden. Tenslotte is het handig om chauffeurs een overzicht van de Service Punten van Satellic mee te geven. Chauffeurs moeten naar zo'n servicepunt als de OBU onderweg niet meer werkt en Customer Service van Satellic heeft aangegeven dat er een nieuwe OBU geïnstalleerd dient te worden. De lijst met Service Punten is hier te downloaden. (SB) 

Gerelateerde onderwerpen

Belgische kilometerheffing; Tol en kilometerheffing buitenland