TLN spreekt op waterstofsymposium

Op 23 mei vindt hét waterstofsymposium voor de transportsector en personenmobiliteit plaats. TLN is een van de sprekers en gaat samen met de truckbouwers Emoss en E-truck Europe nader in op de elektrificatie van het zwaartransport.

Het ‘H2 #No Bubble’-symposium wordt georganiseerd door Green Planet, in samenwerking met Gasunie New Energy en New Energy Coalition. Rode draad van de bijeenkomst is de inzet van waterstof als brandstof voor personenauto’s en zwaartransport. Het symposium vindt plaats in Hoogeveen, op het hoofdkantoor van TVM, een van de grootste verzekeraars in de transportsector.

Niet meer weg te denken

Sprekers op het symposium zijn onder meer het ministerie van I&W (hoe willen zij duurzamere en schonere mobiliteit en transport stimuleren?) en professor Ad van Wijk, die antwoord geeft op de vraag waarom waterstof niet meer weg is te denken in onze toekomstige energievoorziening.

Grote kansen

Verder vertellen Shell en Gasunie waarom er zulke grote kansen liggen voor waterstof en Robert Dencher, voorzitter van het Waterstof Platform, neemt de aanwezigen mee in de nationale ontwikkelingen op het gebied van waterstof. Hyundai en Toyota vertellen uitgebreid over de mogelijkheden en beschikbaarheid van waterstofauto’s. NoordLease, Friesland Lease en LeasePlan zoomen in op de total cost of ownership in relatie tot benzine, diesel en elektrisch op basis van (snel)laden.

Elektrificatie zwaartransport

Ten slotte is het de beurt aan TLN en de truckbouwers Emoss en E-truck Europe. Zij nemen de zaal mee in de ontwikkelingen van elektrificatie van het zwaar transport. Welke route kiezen zij en welke kansen biedt dit voor verladers en transporteurs?

Aanmelden

Het symposium biedt ruimte voor 150 geïnteresseerden. Wilt u een van hen zijn? Meld u dan nu aan via www.waterstof-symposium.nu.

Gerelateerde onderwerpen

Duurzaamheid; Voertuig(techniek), uitrusting