TLN steunt minister Schultz

TLN juicht de kritische houding van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu toe ten aanzien van de geplande kilometerheffing voor vrachtverkeer in België.

TLN juicht de kritische houding van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu toe ten aanzien van de geplande kilometerheffing voor vrachtverkeer in België.

De minister reageerde de afgelopen dagen met ferme bewoordingen op de voorgestelde Vlaamse tarieven van 7 tot 20 cent per kilometer. ‘Het is wéér een barrière, terwijl we het in Europa toch hebben over vrij verkeer van personen en goederen’, zei ze tegen diverse media. Ze heeft haar Vlaamse collega Weyts al laten weten het gesprek aan te willen gaan. Schultz is –net als TLN- van mening dat het huidige Belgische voorstel oneerlijke concurrentie in de hand lijkt te gaan werken. Als Belgische bedrijven inderdaad via allerlei unieke Belgische compensaties die niet voor Nederlandse bedrijven toegankelijk zijn een voordeel krijgen ten opzichte van buitenlandse, is dat volgens de minister en TLN onacceptabel. Ook de Europese Commissie zal hier goed naar moeten kijken, zoals ze ook de Duitse plannen reeds onder de loep neemt. Immers, staatssteun is uit den boze in de EU. De komende tijd trekken het ministerie en TLN gezamenlijk op in de beoordeling van het Belgische voorstel en met name de compensatiemaatregelen richting de Belgische sector. (SB)

Gerelateerde onderwerpen

Tol en kilometerheffing buitenland