TLN-voorzitter Arthur van Dijk benoemd in IRU Presidential Executive

Arthur van Dijk is afgelopen vrijdag formeel benoemd in het hoogste bestuursorgaan van de International Roadtransport Union (IRU), de Presidential Executive.

​De IRU is een wereldwijde koepelorganisatie en de stem van de transport- en logistieke sector in meer dan honderd landen.

Bekroning op het werk

TLN is trots op de benoeming van Van Dijk. Het is de bekroning op het werk en het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen TLN en de IRU. TLN vergroot met de benoeming haar invloed op de transport- en logistieke sector in Europa.

Grote veranderingen

TLN vindt dit ook hard nodig. De transport- en logistieke sector is onderhevig aan grote veranderingen en tegenstellingen, vooral binnen Europa. Er komt, onder andere door het Mobiliteitspakket, weer een grote hoeveelheid regelgeving aan. Een sterk Europa met een sterke koepelorganisatie, die namens onze sector spreekt, is daarmee in de komende jaren van groot belang.

Enige West-Europese afgevaardigde

Van Dijk is als enige West-Europese afgevaardigde gekozen in de IRU Presidential Executive. De overige bestuursleden namens het beroepsvervoer komen uit Turkije, Rusland, Turkmenistan, Roemenië en Polen.

Gerelateerde onderwerpen

Mobility Package; Logistiek en Supply chain