TIP Zuid-Holland: durven delen en samenwerken

Hoe maak je innovatieve ICT-oplossingen bruikbaar voor je eigen onderneming? Door te innoveren, samen te werken en te delen. KennisDC Logistiek Zuid-Holland is daarom het project Talent Innovatie Pool (TIP) gestart.

​​​​Dit project is gestart met de KennisDC Logistiek Gelderland en Transport en Logistiek Nederland.

Digitalisering staat met stip op één als we het hebben over trends in transport en logistiek. Toch heeft nauwelijks de helft van alle logistieke bedrijven een digitale strategie voor het hele bedrijf. Systemen, KPI's, interne processen, recruitment en promotie zijn vaak nog gebaseerd op oude, niet-digitale businessmodellen. "Vooral het midden- en kleinbedrijf weet dat er op dit vlak het nodige moet gebeuren, maar zij hebben geen idee hoe ze moeten beginnen", aldus Daniëlle Stolk, docent Logistic Management aan de Hogeschool Rotterdam.

TIP-traject

Het idee van TIP is dat jonge professionals van verschillende logistieke bedrijven, en dus vooral ook mkb, samenkomen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Hierdoor ontstaat een zogenaamde kenniscommunity die werkt aan innovatie. Aan elk talent (lees: professional) wordt een student gekoppeld tijdens het TIP-traject. Dit kunnen studenten logistiek, technische bedrijfskunde, communicatie, informatica of HRM zijn.

Meedoen?

Op 26 maart wordt een informatiebijeenkomst bij RDM Rotterdam georganiseerd. Aanmelden kan via deze link​.

  • Meer informatie over het TIP-traject? Lees dan dit interview dat vandaag verschenen is in het magazine 'Transport & Logistiek'.​

Gerelateerde onderwerpen

Innovaties en trends in de logistiek