Toename aantal illegale overstekers naar het Verenigd Koninkrijk

In de Nederlandse havens zijn tot oktober van dit jaar 840 personen aangetroffen die illegaal het Verenigd Koninkrijk probeerden te bereiken. Deze cijfers zijn vandaag bekendgemaakt door de Koninklijke Marechaussee. 

​Dit is een enorme stijging ten opzichte van 2015 toen er in totaal 500 illegale personen werden aangetroffen. TLN waarschuwt transportondernemers om alert te zijn op inklimmers in vrachtauto’s, vooral in de havengebieden van Hoek van Holland en Europoort.  De eerder deze week ingezette ontruiming van de ‘jungle’ in Calais kan leiden tot grotere migratiestromen via de Nederlandse havens. Parkeerplaatsen en bedrijventerreinen zijn voorbeelden van plaatsen waar vluchtelingen aan boord klimmen van vrachtauto’s. 

Meld mensensmokkelaars​

Het is belangrijk om mensensmokkelaars te traceren en om netwerken van mensensmokkelaars op te rollen. Meld incidenten daarom bij TLN. U kunt de formulieren van de Koninklijke Marechaussee​ hiervoor gebruiken. Uw informatie levert een bijdrage aan het tegengaan van de problemen rond illegale overstekers. U kunt de ingevulde formulieren mailen naar TLN, verstekelingen@tln.nl.​

Gerelateerde onderwerpen

Verstekelingen