Training bedrijfsinspecties ILT en digitale tachograaf op 6 juni

Voorkom maximale boetes tijdens bedrijfscontrole ILT en wegcontroles en schrijf  u in voor de training 'Bedrijfsinspecties en digitale tachograaf' op 6 juni. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar!

​Afgelopen weken bleek weer hoe lastig het is om de tachograaf administratie 100% compleet te krijgen. Diverse leden hebben voorafgaand aan de bedrijfscontrole van ILT een TLN Rijtijdenscan laten uitvoeren.

Dankzij ondersteuning van TLN hebben diverse leden hun administratie alsnog compleet kunnen krijgen en zijn de risico’s tijdens een bedrijfscontrole door ILT fors gereduceerd. Belangrijk is een continue analyse van de gegevens van de bestuurderskaarten en van de tachografen. Tijdens de bedrijfscontroles van ILT wordt vaak in eerste instantie beoordeeld of de tachograaf administratie compleet is. Iedere ontbrekende dag van een bestuurderskaart of van de tachograaf kan EUR 4.400 kosten.

Verder wordt tijdens de eerste controle met name gelet op de overtredingen van de categorie “Heel belangrijke inbreuken.” De ervaring leert dat het dan met name gaat om bedieningsfouten van de tachograaf waardoor grote rij- rusttijden overtredingen ontstaan.

Voorbeelden van onlangs verkregen boetes

Met betrekking tot de bediening kreeg een chauffeur onlangs een boete in Luxemburg van ruime EUR 1.000 voor het ontbreken van de wekelijkse rust op de bestuurderskaart. De bestuurder was vergeten om de manuele invoer uit te voeren bij het plaatsen van de bestuurderskaart op maandagmorgen. Een andere bestuurder kreeg een boete van EUR 550 voor het niet bedienen van de tachograaf tijdens het laden van zijn voertuig. Ofwel de tachograaf stond op rust terwijl de bestuurder aan het laden was.

Tijdens de training bedrijfsinspecties en digitale tachograaf komen deze onderwerpen uitgebreid aan de orde. Woensdag 6 juni is er nog plek voor enkele deelnemers in Akkersloot.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Busser.

Gerelateerde onderwerpen

Tachograaf