Truckparking Venlo stap dichterbij

Provincie Limburg, gemeente Venlo en Rijkswaterstaat hebben op 25 november het bestuursconvenant Truckparking James Cookweg ondertekend. Partijen zetten in op realisatie van een permanente en beveiligde vrachtwagenparkeerplaats medio 2016, die door een marktpartij zal worden geexploiteerd.

​​Provincie Limburg, gemeente Venlo en Rijkswaterstaat hebben op 25 november het bestuursconvenant Truckparking James Cookweg ondertekend.


Door de sterke logistieke positie van de provincie Limburg bestaat er een grote behoefte aan parkeerplaatsen voor vrachtauto's. Chauffeurs kunnen niet altijd een plek vinden en parkeren hun vrachtauto's soms op onveilige plekken, zoals vluchtstroken. Dit leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties. Bovendien is er in de regio sprake van veel ladingdiefstal. Om dit probleem aan te pakken werd in februari 2015 een intentieovereenkomst getekend tussen de regio Limburg, het bedrijfsleven (waaronder TLN), politie en Rijkswaterstaat. De primaire doelstelling hiervan is het integraal en samen oplossen van de parkeerproblematiek voor vrachtauto's in Limburg op zowel het hoofdwegennet als het onderliggend weggennet, waarbij de problematiek in Venlo als eerste wordt aangepakt (later volgen andere regio's).


Inschrijven

In april 2014 heeft de gemeente Venlo wegens de grote parkeerdruk een tijdelijke voorziening getroffen aan de James Cookweg, dichtbij de A67. De gemeente zet nu in op realisatie van een permanente en beveiligde vrachtwagenparkeerplaats medio 2016, die duurzaam door een marktpartij wordt geexploiteerd. Geinteresseerde partijen kunnen inschrijven op de openbare aanbesteding die binnenkort begint.

 

Rijkswaterstaat, provincie en gemeente steken gezamelijk 1,9 miljoen euro in de realisatie van de truckparking. Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Limburg stelt 45.000 euro beschikbaar voor beveiliging van het terrein. Het aantal parkeerplekken gaat van 120 naar 215. TLN is als adviseur actief betrokken bij het proces en realisatie van de parking.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Parkeerplaatsen; Criminaliteit