Velsertunnel 9 maanden dicht

Vanaf 15 april om 21:00 uur is de Velsertunnel (A22) negen maanden gesloten voor een grootscheepse renovatie. Tijdens deze periode hebben weggebruikers te maken met een gewijzigde verkeerssituatie.

(Lokaal) verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel, langeafstandsverkeer kan gebruik maken van de Coentunnel. Met name in de spits verwacht Rijkswaterstaat extra drukte op de wegen in de IJmond. Via deze mail informeren wij u over de te verwachten hinder en de maatregelen die, ook in overleg met TLN, genomen zijn om de regio bereikbaar te houden. 

Omrijden via de Wijkertunnel

Tijdens de renovatie van de Velsertunnel blijven alle verkeersbewegingen van noord naar zuid en omgekeerd mogelijk. Rijkswaterstaat heeft hiervoor tijdelijke verbindingswegen aangelegd. Speciaal voor transport en logistieke bedrijven heeft Rijkswaterstaat transportkaarten laten maken van de nieuwe routes tijdens de tunnelsluiting. Deze kaarten treft u onderaan dit bericht. Op de kaarten staan niet alleen de nieuwe routes en beschikbare wegen, maar ook alle beperkingen voor het vrachtverkeer (lengte, gewicht en breedte). U kunt deze kaarten vrij dupliceren en publiceren.  

Extra pont

Niet alle vrachtwagens passen of mogen door de Wijkertunnel. Transporten van gevaarlijke stoffen en te hoge vrachtwagens kunnen gebruik maken van de pont tussen IJmuiden en Velsen-Noord. Tijdens de spits vaart deze pont elke 10 minuten, buiten de spits elke 20 minuten. Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf heeft de dekken van de boten aangepast en hekjes geplaatst. Daarmee is meer flexibiliteit ontstaan bij het veilig vervoeren van de verschillende doelgroepen. Groepen kunnen beter worden gescheiden (wat veiliger is). Daardoor kunnen enkele vrachtwagens tegelijk worden overgezet. Fietsers hebben echter wel voorrang op de pont. Omdat er met name in de spits veel fietsers op de pont worden verwacht, adviseren we transporteurs de pont tijdens de spits te mijden. 

Reisinformatie

Afgelopen maanden heeft Rijkswaterstaat samen met een aantal grote bedrijven uit de regio een website ontwikkeld met actuele routes en reistijden in de IJmond. Op deze website kunt u de actuele verkeerssituatie op de routes in de IJmond regio zien. De reisinformatie kunt u tonen op uw intranet, uw website of tv-schermen. Wilt u de digitale routekaart voor uw bedrijf inrichten? Dan kan dat kosteloos voor u worden geregeld. Stuur daarvoor een e-mail naar robbin.lankhuijzen@rws.nl. U ontvangt dan meer informatie over instellen van de site en de gegevens die Rijkswaterstaat van u nodig heeft.   

Wilt u geen specifieke kaart voor uw bedrijf instellen maar wel inzicht hebben in de verkeersdrukte in de regio? Maak dan gebruik van www.ijmondverkeer.nl.

Vragen?

Vragen kunt u kwijt op Facebookpagina. Voor meer informatie over de renovatie en voor het downloaden van kaartjes, informatieflyers en filmpjes zie www.rijkswaterstaat.nl/velsertunnel

Transportkaart - verkeerssituatie vanaf 18 april

Transportkaart - beschikbare wegen en beperkingen

Gerelateerde onderwerpen

Infrastructuur